200 jaar UGent in 200 objecten

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 35,00

De geschiedenis van 200 jaar UGent verwoord en verbeeld aan de hand van 200 objecten

Universiteiten zijn net als mensen. Als ze maar oud genoeg worden, kun je hun levensgeschiedenis reconstrueren aan de hand van de objecten die ze ooit gebruikten, bedachten en nalieten. Uit die gedachte is 200 jaar UGent in 200 objecten geboren, een prachtig lees- en kijkboek waarmee de Universiteit Gent (1817-2017) je uitnodigt om haar tweehonderdste verjaardag mee te vieren. 

  • FORMAAT: 24 x 23 cm
  • AANTAL BLZ: 240
  • AFWERKING: Hardcover met stofwikkel
Verkrijgbaar bij balie Rectoraat:     JA
Verkrijgbaar bij balie Pand:              JA
Verkrijgbaar bij Acco:                         NEE

200 jaar UGent in 200 objecten

Meer afbeeldingen

Details

Een versleten reiskoffer van een student, de studentenkaart van Vuile Mong, de verlostang van Jan Palfijn tot het hermelijn op de toga van de rector, een zakmicroscoop (met vlo), een medaille van de Vlaamse Nobelprijswinnaar Corneel Heymans, een foto van een gesneuvelde student, het truweel van UGent-stichter Willem I waarmee de eerste steen van de aula gemetseld werd: de tweehonderd geselecteerde objecten zijn divers. Duur en goedkoop. Oud en nieuw. Poëtisch en prozaïsch. Zeldzaam en banaal. Hilarisch en pijnlijk. In al hun verscheidenheid vertellen ze het verhaal van een universiteit die diepgeworteld is in de samenleving. Het boek vertelt waarom de platenhoes van het laatste Gorki-album er zonder de UGent wellicht helemaal anders had uitgezien en hoe de Eco Car Energy 5 je met één liter dieselequivalent van Stockholm naar Barcelona brengt en wat de Armeense topdichter Varoujean met de Gentse universiteit te maken heeft.

Voor wie studeert of ooit studeerde aan de Universiteit Gent, maar ook voor al wie geniet van verborgen verhalen achter bijzondere objecten, is dit bezielde en bezielende boek een absolute must have.

Met tekstbijdragen van Patrick De Rynck, Ann-Sofie Dekeyser, Agnes Goyvaerts, Petra Gunst en Pascal Verbeken.